Fågel & Vilt

Fågel & Vilt

Var lite vild

Ett urval ur vårt sortiment under viltsäsong består av färskt vilt från olika delar av Sverige som älg, hjort, rådjur, vildsvin, ren, björn, hare, samt viltfågel som vildand, fasan, ripa, orre och tjäder. Vi har kyckling från Bjärefågel och Knäred som är två mycket bra uppfödare som värnar om djurets välbefinnande. Ungtupp, vårkyckling, gås, anka och kalkon efter säsong, samt franska specialfåglar som pärlhöna, poulet de noir och vaktel.

Vi tillagar vilda rätter från eget kök med stor omsorg och mycket kärlek. Vi gör egna desserter, tillbehörssallader som ostronskivlingssallad, kronärtskocka och sparrisssallad samt rensteksröra. All mat och alla tillbehör vi säljer görs från grunden, alltifrån fonder, såser och ankleverterinn. Som vårt flaggskepp, rotsaksgratäng med Lulles hemliga recept.

 

Svenska högtider – då Lulles är som bäst

Högtider som ligger oss varmt om hjärtat är Mårten Gås. Vi har som tradition att tillreda färsk svensk gås med tillbehör, vi gör egen kråskorv och rödkål. Svartsoppa tillverkar vi själva efter konstens alla regler. Vi gör även skånsk äppelkaka med äkta vaniljsås.

När det lackar mot jul tillverkar vi rådjurspatéer, älgköttbullar, ”Obelix-skinka” – dvs julskinka på vildsvin, rimmad, kokt och griljerad. Vi gör även rensteksröra, rökta vilda produkter som suovas, renhjärta, älgstek, hjortstek, rådjursstek, vildsvinsstek och renstek både kallrökt och varmrökt. Korvar i mängder.

Inför nyår har vi färdiglagad nyårsmeny för avhämtning, gås och anklever, tryffel och viltfilér i mängder och andra lyxiga delikatesser samt kaviar för den som önskar. Vi har även ett brett sortiment av desserter samt champagnekompisar, dvs snittar.